JOWA-4119

Masterclass Macro I 2020

Over deze workshop

In deze Masterclass Macro 1 richten we ons volledig op macrofotografie. Een onderwerp in de natuurfotografie met ontzettend veel mogelijkheden en uitdagingen. Vind je macrofotografie leuk en wil je daarin een flinke stap voorwaarts maken, dan is dit echt een workshop voor jou!!
In deze masterclass zullen diverse macro-onderwerpen en macrotechnieken aan bod komen, zoals bijvoorbeeld scherptediepte, scherptepunt, achtergrondkeuze i.c.m. standpunt, macro in landschap, verschillen tussen macrolenzen, het benaderen van insecten, etc, etc. De 4 praktijkbijeenkomsten hebben steeds een ander thema, waarbij we inspelen op de macro-onderwerpen die op dat moment ‘actueel’ zijn (wat er bloeit of vliegt op dat moment).

Voorafgaand aan de startbijeenkomst op 28 maart zal geïnventariseerd worden wat ieders persoonlijke leervragen zijn en tijdens de praktijkbijeenkomsten zal, naast de algemene thema’s die aan bod komen,  d.m.v. specifieke opdrachten gewerkt worden aan deze individuele leervragen.
Op de startbijeenkomst zullen deze opdrachten worden toegelicht en zal tevens een presentatie worden gegeven over macrofotografie en nemen we het programma door van deze masterclass.
Zoals alle masterclass workshops kenmerkt ook deze masterclass macrofotografie zich door het leren van en mét elkaar! Er zijn in totaal 6 gezamenlijke bijeenkomsten/bespreekavonden waarbij er veel ruimte is voor interactie / uitwisseling en het inspireren van elkaar. I.t.t. de andere masterclass workshops is er niet ná iedere praktijkbijeenkomst een bespreekavond, maar is er een mix van bespreekavonden en bespreking via de telefoon (of feedback via de mail als dat wenselijk is). Er zal ook een afgesloten Facebook groep worden aangemaakt waarin alle deelnemers elkaar feedback kunnen geven op gemaakte foto’s.

We sluiten deze Masterclass macrofotografie af met een eindpresentatie waarin iedereen 10 (op de praktijkbijeenkomsten) gemaakte foto’s laat zien. We koppelen dit aan de vooraf gestelde leervragen.
Iedere deelnemer ontvangt een fotoboek met daarin een selectie van zijn/haar foto’s!

Hieronder het programma.

Programma: (kleine wijzigingen voorbehouden)

  • Zaterdag 28 maart 2020 van 14.00 – 20.00 uur (West-Brabant/Breda); startbijeenkomst + eerste praktijkavond (van 16 – 20.00 uur) met thema bosanemonen
  • Zaterdag 4 april 2020 van 6.30 – 12.00 uur (West-Brabant/Steenbergen); tweede praktijkbijeenkomst met thema voorjaarsbloemen
  • Donderdagavond 7 mei 2020 van 19.30 – 22.00 uur (Roosendaal); bespreekavond van de eerste twee sessies (28 maart en 4 april)
  • Vrijdag 15 mei 2020 van 7.00 – 14.30 uur (Midden-Brabant); derde praktijkbijeenkomst met thema insecten
  • Woensdag 10 juni 2020 van 16.00 – 22.00 uur (Roosendaal – Kalmthout); vierde praktijkbijeenkomst met thema insecten en bloemen
  • Week 26 (24-28 juni 2020); foto’s van 15 mei en 10 juni komen op webalbum;  als voorbereiding op de eindpresentatie
  • Dinsdagavond 25 augustus 2020 van 19.00 – 22.00 uur (Roosendaal); eindpresentatie van definitieve selectie 15 mei/10 juni en afsluiting masterclass macrofotografie

Wanneer

Diverse data 2020

Waar

West- en Midden Brabant

Maximum aantal deelnemers

8

Vragen?

Prijs

€ 475,-

Inclusief

Fotoboek met daarin een selectie van iedere deelnemer aan deze Masterclass Macro
Lunch tijdens praktijkdagen
Koffie/thee tijdens bespreek avonden
21% BTW

Exclusief

Overige consumpties praktijkdagen

Inschrijven

Reservelijst