masterclass macro 2

Masterclass Macro 2 2020

Over deze workshop

Informatie
In deze masterclass richten we ons volledig op macrofotografie. Het is in principe het vervolg op de Masterclass Macro 1, maar kan eventueel ook gevolgd worden als je al enige ervaring hebt met macrofotografie.
Vind je het ontzettend leuk om met je macrolens het veld in te gaan en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie of wil je je macrovaardigheden verder uitbreiden, dan is dit echt een workshop voor jou!!
In deze masterclass gaan we dieper in op de macrotechnieken zoals die in de Masterclass Macro 1 aan bod zijn gekomen en zullen ook enkele nieuwe onderwerpen voorbij komen, zoals zwart-wit macro’s, werken met LED lampjes, fotograferen van onderwerpen die laag bij de grond staan, het verschil tussen de diverse soorten macrolenzen, etc. De 5 praktijkbijeenkomsten hebben steeds een ander thema, waarbij we inspelen op de macro-onderwerpen die op dat moment ‘actueel’ zijn (wat er bloeit of vliegt op dat moment).
De praktijkbijeenkomsten beginnen op verschillende tijdstippen zodat we zowel met ochtend- als met avondlicht fotograferen. Deze Masterclass Macro 2 heeft dit jaar één (avond)praktijkbijeenkomst meer dan de Masterclass Macro 1! (om de periode te overbruggen tussen april en september!)

Voorafgaand aan de eerste praktijkbijeenkomst op 15 februari zal via de mail geïnventariseerd worden wat ieders persoonlijke leervragen zijn. Tijdens de praktijkbijeenkomsten zal, naast de algemene thema’s die aan bod komen,  d.m.v. specifieke opdrachten gewerkt worden aan deze individuele leervragen.

Zoals alle masterclass workshops kenmerkt ook deze masterclass macrofotografie zich door het leren van en mét elkaar! Er zijn in totaal 5 praktijkdagen/avonden en 2 bespreekavonden waarbij er veel ruimte is voor interactie / uitwisseling en het inspireren van elkaar. I.t.t. de andere masterclass workshops is er niet ná iedere praktijkbijeenkomst een bespreekavond, maar is er na de tweede praktijkbijeenkomst een bespreekavond gepland en aan het eind een afsluitende bespreekavond.

We sluiten deze Masterclass Macro 2 af met een eindpresentatie waarin iedereen een serie foto’s laat zien die op de praktijkbijeenkomsten is gemaakt. We koppelen dit aan de vooraf gestelde leervragen.  Hieronder het programma.

Programma: (kleine wijzigingen voorbehouden)

  • Zaterdag 15 februari 2020 van 7.15 – 14.00 uur (Kalmthoutse heide); eerste praktijkbijeenkomst met thema wintermacro’s
  • Woensdag 11 maart 2020 van 10.00 – 16.30 uur (Botanische tuin Utrecht); tweede praktijkbijeenkomst met thema ‘bloemen van dichtbij!’
  • Dinsdagavond 7 april 2020 van 19.30 – 22.00 uur (Roosendaal); bespreekavond van de eerste twee sessies
  • Woensdagavond 17 juni 2020 van 19.00 – 22.30 uur (Roosendaal); derde praktijkbijeenkomst met thema ‘zomeravondsfeer!’ (o.a. insecten)
  • Vrijdag 4 september 2020 van 6.30 – 14.00 uur (Breda/Strijbeek); vierde praktijkbijeenkomst met thema insecten en zwart-wit macro’s
  • Zaterdag 3 oktober 2020 8.00 – 16.00 uur (Achtmaal of Oisterwijk); vijfde praktijkbijeenkomst met thema herfstmacro’s (o.a. werken met LED)
  • Dinsdagavond 10 november 2020 van 19.00 – 22.00 uur (Roosendaal); eindpresentatie van gemaakte beelden en afsluiting masterclass macrofotografie.

Wanneer

Diverse data 2020

Waar

Kalmthoutse heide, Utrecht, Roosendaal, Breda en Oisterwijk

Maximum aantal deelnemers

9

Vragen?

Prijs

€ 495,-

Inclusief

Lunch tijdens praktijkdagen
Koffie/thee tijdens bespreek avonden
21% BTW

Exclusief

Overige consumpties praktijkdagen

Inschrijven

Reservelijst