MC 1-smal

Masterclass I 2021

Over deze workshop

Deze masterclass is vooral bedoeld voor (natuur)fotografen met enige ervaring en met de wens om zich meer te verdiepen in de vaardigheden en technieken die bij natuurfotografie een belangrijke rol spelen. Er zal uiteraard ruimte zijn voor individuele leervragen. Tijdens de workshopdagen geef ik aanwijzingen, tips en voorbeelden. Iedere workshopdag zullen er bepaalde thema’s wat meer centraal staan en ‘uitgediept’ worden (compositie, belichting, scherptediepte, sfeer, etc). Doordat we een heel jaar lang samen op pad gaan en foto’s bespreken zullen we ook erg veel van elkaar leren! Dit is een belangrijk onderdeel van deze masterclass.

Veel aandacht zal er geschonken worden aan het leren herkennen en vooral het ontwikkelen van een eigen stijl! De eindopdracht van deze Masterclass is dan ook het samenstellen van een portfolio van foto’s die passen bij jouw stijl van fotograferen!

De praktijkdagen zullen plaatsvinden op wisselende dagen en de bespreekavonden zijn in principe op maandag- of dinsdagavond in Roosendaal van 19.30 – 22.00 uur. Maar vanwege de situatie rondom corona zal ik waarschijnlijk ook enkele bespreekavonden online laten plaatsvinden. De eerste bijeenkomst aan het strand focussen we vooral op landschapsfotografie, waarbij elementen als compositie, dieptewerking, balans en werken met lange sluitertijden en filters aan bod komen. De tweede workshopdag zijn we in het sprookjesachtige Hallerbos onder Brussel en dat is een perfecte locatie voor zowel landschap als macrofotografie. Op de derde bijeenkomst gaan we naar een klaprozenvelden in de omgeving van Oosterhout. Echt een locatie voor macrofotografie, maar ook voor het toepassen van enkele creatieve technieken. De laatste dag gaan we in principe naar het vennengebied ‘De Flaes’ en het dal van De Reusel (onder Tilburg). Hier kijken we o.a. hoe een bepaalde sfeer vastgelegd kan worden met een foto.

Ongeveer 3 weken ná iedere workshopdag gaan we tijdens de bespreekavonden de foto’s bespreken die op die dag zijn genomen. Tevens zal er dan een vooruitblik zijn op de volgende praktijkdag.

Locatie(s) + data (allen nog onder voorbehoud)

Startbijeenkomst; eind februari te Roosendaal (datum nog te bepalen)
Zaterdag 27 februari 2021: strand Zeeland (bespreekavond nog te bepalen)
Woensdag 21 april 2021: Hallerbos te Brussel (bespreekavond nog te bepalen)
Vrijdag 4 juni 2021: Klaprozen te Oosterhout of West-Brabant (bespreekavond nog te bepalen)
Vrijdag 17 september 2021: De Flaes Esbeek of Oisterwijkse vennen (bespreekavond nog te bepalen)

Wanneer

Diverse data 2021

Waar

Zeeland, Brussel, West-Brabant.

Maximum aantal deelnemers

8

Vragen?

Prijs

€ 565,-

Inclusief

Lunch tijdens praktijkdagen
Koffie/thee tijdens bespreek avonden
21% BTW

Exclusief

Overige consumpties tijdens praktijkdagen

Inschrijven

VOL; vrijblijvende vooraanmelding voor 2022 mogelijk!