MC 1-smal

Masterclass I 2020

Over deze workshop

De dagen ‘in het veld’ hebben steeds een ander thema. De eerste bijeenkomst aan het strand focussen we vooral op landschapsfotografie, waarbij elementen als compositie, dieptewerking, balans en werken met lange sluitertijden en filters aan bod komen. De tweede workshopdag zijn we in het sprookjesachtige Hallerbos onder Brussel en dat is een perfecte locatie voor zowel landschap als macrofotografie. Op de derde bijeenkomst gaan we naar klaprozenvelden in de omgeving van Oosterhout. Echt een locatie voor macrofotografie, maar ook voor het toepassen van enkele creatieve technieken. De laatste dag gaan we naar het vennengebied ‘De Flaes’ en het dal van De Reusel (onder Tilburg). Hier kijken we o.a. hoe een bepaalde sfeer vastgelegd kan worden met een foto.

Ongeveer 3 weken ná iedere workshopdag gaan we op een avond de foto’s bespreken die op die dag zijn genomen. Tevens zal er dan een vooruitblik zijn op de volgende praktijkdag.

De masterclass is vooral bedoeld voor (natuur)fotografen met enige ervaring en met de wens om zich meer te verdiepen in de vaardigheden en technieken die bij natuurfotografie een belangrijke rol spelen. Er zal ruimte zijn voor individuele leervragen. Ik zal uiteraard aanwijzingen geven en zaken uitleggen, maar doordat we een heel jaar lang samen op pad gaan en foto’s bespreken zullen we ook erg veel van elkaar leren!

Veel aandacht zal er geschonken worden aan het leren herkennen en vooral het ontwikkelen van een eigen stijl! De eindopdracht van deze Masterclass is dan ook het samenstellen van een portfolio van foto’s die passen bij jouw stijl van fotograferen!

De praktijkdagen zullen plaatsvinden op wisselende dagen en de bespreekavonden zijn op maandag- of dinsdagavond in Roosendaal van 19.30 – 22.00 uur.

Locatie(s)

Startbijeenkomst op dinsdagavond 18 februari 2020 te Roosendaal
Zaterdag 29 februari 2020: strand Zeeland (bespreekavond dinsdag 31 maart 2020)
Vrijdag 17 april 2020: Hallerbos te Brussel (bespreekavond maandag 11 mei 2020)
Zaterdag 6 juni 2020: Klaprozen te Oosterhout (bespreekavond dinsdag 23 juni 2020)
Vrijdag 18 september 2020: De Flaes Esbeek (bespreekavond dinsdag 6 oktober 2020)

Wanneer

Diverse data 2020

Waar

Zeeland, Brussel, West-Brabant.

Maximum aantal deelnemers

9

Vragen?

Prijs

€ 545,-

Inclusief

Lunch tijdens praktijkdagen
Koffie/thee tijdens bespreek avonden
21% BTW

Exclusief

Overige consumpties tijdens praktijkdagen

Inschrijven

Nog 3 plaatsen