collage JOWA BOOT CAMP 2020

Inspiratie Boot Camp 1.0

Over deze workshop

Inspiratie Boot Camp 9 – 11 oktober 2020

Het idee om dit te organiseren was bij ons al een poos aan het ‘rijpen’. We merken dat veel natuurfotografen een duidelijke behoefte hebben om zich verder te ontwikkelen. Wat ons ook opviel is dat die behoefte vaak verder gaat dan het alleen het aanleren van nieuwe technieken of het leren fotograferen van bepaalde soorten of onderwerpen. Het gaat dan bijvoorbeeld veel meer over het vergroten van inzicht in je eigen stijl, het ontwikkelen van het leren kijken, het out-of-the box denken, het vertellen van een verhaal met je foto’s, etc, etc.

Door onze krachten te bundelen (en daarbij onze verschillen in stijl /werkwijze te benutten) denken we een prachtig inspirerend en leerzaam weekend aan te kunnen bieden waarbij je weer flinke stappen kunt maken in je ontwikkeling als natuurfotograaf.  Want hoe gevorderd je ook bent als fotograaf; iedereen houdt altijd zo z’n twijfels. Hoe selecteer je je beste foto’s? Hoe ver ga je met nabewerken? Deze compositie of toch die andere? Wat wil ik vertellen met mijn foto’s? Hoe overstijg je de standaardplaatjes en hoe kom je op originele ideeën?

Tweemaal eerder hebben we ditzelfde Boot Camp inmiddels mogen geven. Het overweldigende aantal positieve reacties dat daarop is binnengekomen geeft veel vertrouwen en maakt dat we er nog meer zin in hebben.

 

Wat kan je verwachten?

Het zal in alle opzichten een Boot Camp zijn. Er zijn inspiratie- en instructiemomenten en er is volop interactie met de andere deelnemers. Je leert dit weekend dus niet alleen van ons, maar zeker ook van elkaar! Een ideale kans om je eigen werkwijze tegen het licht te houden, met andere natuurfotografen te bespreken en waar gewenst aan te scherpen.

In totaal bij elkaar ruim 24 uur gevuld met o.a. prikkelende opdrachten, inspirerende presentaties, fotobesprekingen, feedback op je foto’s en uiteraard praktijksessies in de prachtige natuur van de Loonse en Drunense Duinen. We hebben gestreefd naar een optimale mix van werkvormen. De sessies vinden deels plenair en deels in kleinere groepen plaats. Tussendoor werk je natuurlijk ook individueel.

 

Accommodatie

Onze uitvalsbasis is deze keer voor een Boot Camp chique te noemen: het Landgoed Bosch en Duin, gelegen aan de rand van het natuurgebied Loonse en Drunense Duinen in het midden van de provincie Nord-Brabant. We beschikken hier over een eigen groepsruimte voorzien van werktafels, een lunch- en dinerbuffet en een bar (dat dan weer wel). Maaltijden en lunches zijn inbegrepen, overnachtingen niet (maar er zijn diverse mogelijkheden voorhanden als je in de omgeving van de workshoplocatie wilt blijven slapen).

 

Data en tijden

Het programma duurt op vrijdag 9 oktober van 14.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 10 oktober van 9.00 tot 21.00 uur en op zondag ook weer vanaf 9.00 uur waarna we rond 14.30 uur dit weekend afsluiten.

 

Aanmelden

Op dit moment ben je één van de eersten die deze informatie ontvangt. Dat kun je beschouwen als een voorsprong. Echter wel een relatieve voorsprong, want het aantal belangstellenden is aanzienlijk groter dan de 24 beschikbare plaatsen. Bij de verdeling geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Mocht je al eerder een van onze Inspiratie Boot Camps hebben bijgewoond (bijvoorbeeld in april 2019 of oktober 2018) dan zal dit bootcamp qua programma identiek zijn  (al ben je natuurlijk altijd welkom voor een tweede keer).

 

Wil je je aanmelden, klik dan op:

https://mentornatuurfotografie.nl/product/inspiratie-boot-camp-okt-2020/

Na aanmelding ontvang je (uiterlijk een maand van tevoren) het gedetailleerde programma plus instructies hoe je je kan voorbereiden.

 

Hartelijke groet,

 

Theo Bosboom

Bart Siebelink

Johan van de Watering

Wanneer

vrijdag 9 oktober t/m zondag 11 oktober 2020

Waar

Midden-Brabant

Inschrijven